Schuif het maar lekker voor je uit!

We doen het allemaal wel eens…uitstellen. Je weet dat je al een hele tijd dat ene moet doen. Maar je hebt geen zin, je voelt een bepaalde weerstand maar kan er niet echt de vinger op leggen.

Je weet ook dat wanneer je het nu doet, je hoofd weer leger is, het je vaak een voldaan en blij gevoel oplevert. En achteraf denk je vaak. Tjee…waarom heb ik het nu zolang voor me uitgeschoven. Het levert me nu veel meer op.

 

Wat schuif jij nog voor je uit?

Ik kan je geruststellen, ik ben er zelfs vaak een kampioen in! Ik schuif heel vaak dingen voor me uit, helemaal als het iets nieuws betreft, of iets waarvan ik denk dat het me veel tijd zal kosten.  Ik kan altijd wel iets anders verzinnen dat in mijn ogen op dat moment veel nuttiger is.

Mooi is om hier je bewust van de zijn, wat doe jij en hoe doe jij dit precies maar vooral…hoe ga jij hier mee om?

In dit blog deel ik een aantal tips die mij hebben geholpen om niet langer uit te stellen maar te gaan DOEN.

  1. Maak een to do list. Voor mij helpt dit enorm. Ik kan er zo van genieten wanneer ik weer een vinkje mag zetten op mijn lijstje.
  2. Stel prioriteiten. Wat moet nu echt gebeuren en wat kan ook later?
  3. Focus op wat je wel kan. Niet is meer frustrerender dan opzien tegen dingen die je eigenlijk nog niet beheerst, iets wat je nog niet zo goed kan en dus tijd moet investeren om het goed onder de knie te krijgen.
  4. Besteed dingen uit. Dingen die je zelf ongelofelijk veel tijd kosten kun je zelf gaan doen, je weet dat je er uren tijd aan kwijt bent. Door het uit te besteden is het in no-time klaar en kan jij weer je focus leggen op de dingen die voor jou belangrijk zijn.
  5. Beslis sneller. Neem een besluit, wie gaat het doen en wanneer. Stel je zelf een deadline. Dan is het klaar.
  6. Beloon jezelf, ook deze is echt belangrijk. Beloon jezelf met iets wat jij fijn vind, dit kan iets kleins zijn of een klein kadootje. Denk er maar eens over na wat jou over de streep kan helpen.

Weet dat het vaak een gevoel is. Het is een gedachte die ons er van weerhoud om aan de slag te gaan. Ik hoop dat mijn tips ook jou helpen om niet langer dingen voor je uit te schuiven maar nu eindelijk eens kan beginnen met DOEN.

Het levert je in elk geval ruimte en rust op in je hoofd. Dit veroorzaakt weer een blij gevoel en jij hebt weer ruimte voor je nieuwe ideeën.

Heb jij al een besluit genomen over jouw website?

 

Wil jij ook een website?

Twijfel niet langer…………

Neem contact op om samen te kijken wat ik voor jou kan betekenen betreft jouw website.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi,
Waarmee kan ik je helpen?