Multitasken, met spelende kinderen …

Je kent het vast wel….je bent moeder, jij regelt de dingen voor je kinderen. En vandaag is het weer een dag dat je de kinderen uit school mag halen.

Mijn eigen ervaring:  “Eerst breng ik de kinderen naar school, maak ik een wandeling, zet nog snel even een was aan en start dan met de werkzaamheden. Mijn to do lijst ligt klaar en ik ga aan de slag.”

Dit komt jou ook bekend voor…

Je bent lekker in de flow, het gaat best lekker al zeg je het zelf. En je hebt nog zoveel plannen, je wilt nog zoveel doen van je to do lijst. Maar helaas, de tijd is voorbij. Je moet weer in de benen. Op weg naar school om je kind(eren) op te halen.

Je haalt ze op, neemt ze mee naar huis. Vriendinnen mee. Thuis gelijk een broodje eten, wat drinken. En dan gaan ze spelen. Jij gaat nog snel even de was in de droger doen en hangt wat dingen op.

Kinderen kruipend onder je werktafel, mama mag ik…..

Ow nee he? Niet nu……

Jij wilt het liefst nog even werken aan je to do lijst. Je hebt zo zin om te werken. Je wilt in die flow blijven. Maar elke keer wordt je er weer uit gehaald. De kinderen bedenken iedere keer wel weer een nieuwe reden om je te storen.

Je kinderen vragen om aandacht. En om dit in goede banen te leiden wil ik je wat tips geven.

Deze tips helpen mij vaak enorm:

  • Staak al je werkzaamheden en neem een korte pauze.
  • Ga alle tijd en aandacht die tijd besteden aan iets met je kinderen, passend bij hun leeftijd en doe je werkzaamheden op een later tijdstip.
  • Speel een spelletje of maak samen een tekening
  • Geef aan dat je er nu helemaal voor hun bent en dat je straks weer met je werk bezig gaat.
  • Richt je aandacht voor 200% op je kinderen in dit korte moment.
  • Spreek af dat je bijvoorbeeld, je headset opzet als je niet gestoord mag worden. Zo hoef je vaak alleen maar even naar je headset te wijzen en weten ze de afspraak weer.

Wil jij ook een website?

Twijfel niet langer…………

Neem contact op om samen te kijken wat ik voor jou kan betekenen betreft jouw website.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi,
Waarmee kan ik je helpen?